Voi, cei căzuți în depresie, credeți în vise?

Am auzit că sfântul părinte papa Francisc are în camera lui o statuie a sfântului Iosif care doarme. Papa ține la această statuie nu pentru că îi place somnul, ci pentru un alt motiv, și anume pentru că în somn Iosif visează și în vis i se revelează planul și voința lui Dumnezeu cu el. Așa cum în vis i-a apărut îngerul Domnului și l-a sfătuit cum să se comporte cu logodnica lui, fecioara Maria. 

Interesant este faptul că în această noapte l-am visat pe papa și țin minte și visul, eu care de obicei uit visele imediat ce mă trezesc din somn. În vis papa surâdea și îmi spunea următoarele, mai bine zis îmi dădea un sfat, o povață. Încerc să redau cuvintele lui: Știi ce să le spui acelor persoane care vin la tine, abătute și apăsate de necazurile și problemele lor; mai ales acelora care au devenit triste, sau au căzut în depresii? Să le sfătuiești să facă toate treburile lor de peste zi cât mai bine posibil; să încerce să facă totul perfect. Să le mai spui să șteargă praful de peste tot; vasele din bucătărie să strălucească; mai mult, casa întreagă să strălucească de curățenie. Dacă vor face așa, încet-încet, aproape fără să-și dea seama, ordinea pe care au făcut-o în toate lucrurile va pătrunde în suflet și în gândurile lor. Și faptul că în jurul lor totul strălucește de curățenie, va face ca pe chipul și în privirea lor să se întoarcă strălucirea pe care o pierduseră. 

Interesant vis! Nu vi se pare? Nu știu dacă psihologii vor fi de acord cu ceea ce mi-a spus papa Francisc în visul din noaptea aceasta, dar eu înclin să-i dau dreptate. Voi ce ziceți?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.