Tăcuta și sfioasa voce a iubirii

Multe lucruri ne animă viața și ne-o fac plină sau goală, frumoasă sau urâtă, grea sau ușoară.

Există un glas interior, o voce care se aude în adâncul ființei noastre, de care ascultăm aproape inconștienți și care ne poartă pașii pe cele mai nebănuite cărări. Există vocea unei sirene care din adâncul apelor interioare ne vrăjește auzul și ne face să o urmăm. Unuia îi spune ”dovedește că ești bun”, și el asta va face cu toate puterile sale. Altuia îi strigă ”nu te lăsa călcat în picioare, apără-ți demnitatea” și el va lupta cu sabia scoasă din teacă, vărsându-și nu doar amarul, ci uneori chiar sângele pentru a ieși cu pieptul sus, învingător asupra adversarilor săi. Celor mai mulți dintre noi, acest glas interior ne spune ”adună cât mai multe lucruri” și asta facem, mergând peste mări și țări, muncind la alții, pe bani mulți; sau aici în țară, pe bani mai puțini. În viață, fiecare este animat de un anume glas, iar societatea multiplică la nesfârșit vocile care ne cheamă, ne ademenesc în diferite feluri și chipuri, folosind toate tertipurile posibile.

Există însă și un glas tăcut, discret și sfios pe care îl putem auzi doar atunci când facem tăcere absolută în noi și în jurul nostru. Când se întâmplă aceasta (și ar fi bine să se întâmple zilnic), în adâncul ființei noastre putem auzi glasul lui Dumnezeu care ne șoptește la urechea inimii ”Te iubesc!”

Ca un tată, ca o mamă care se pleacă asupra odorului, șoptindu-i iubirea lor, la fel avem cu toții nevoie să auzim glasul plin de iubire al Tatălui: ”Tu ești fiul meu preaiubit în care vreau să-mi găsesc plăcerea”. Pentru a-l putea auzi, trebuie să facem liniște în inima și dorințele noastre. Zilnic, avem nevoie să ne oprim din toate treburile și să ne retragem în noi înșine. Acolo, în într-o rugăciune tăcută a inimii vom putea auzi discreta și delicata voce a iubirii. 

A te ști iubit, îți oferă o stare interioară de beatitudine care iradiază pe chipul tău și în tot ceea ce faci. Iubirea este numele lui Dumnezeu care locuiește în profunzimea ființei noastre. Fericiți sunt ce-i care reușesc să-l audă spunându-le ”Te iubesc”. Aceștia se simt cu adevărat fericiți și mulțumiți.

Te simți iubit (fericit)? În viața ta, iubești cu adevărat pe cineva?

Un gând despre „Tăcuta și sfioasa voce a iubirii

  1. Pt. mine e gura de aer curat sunt picaturi de roua imi dau acel impuls de a iubi tot ce ma inconjoara. Iti multumesc din suflet .O zi frumoasa si binecuvintata.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.