Rugăciunea de dimineață

Mărire să-ți fie ție, Dumnezeule, creatorul a toate și tată bun al meu și al tuturor oamenilor. Pe tine te slăvește cerul și pământul, lăudând puterea, înțelepciunea și bunătatea pe care le-ai sădit în tot ceea ce există, de la firul de iarbă până la constelații și galaxii. Pe tine să te laude gura mea și a tuturor celor botezați, preamărindu-l pe Fiul tău și fratele nostru în umanitate, Isus Cristos.

Îți mulțumim ție, Domnul și Mântuitorul nostru, că nu ne părăsești, ci ne iubești cu o inimă care bate în inimile noastre. Ne strângi la pieptul tău și ne conduci de mână spre locuința Tatălui din Ceruri.
Îți mulțumim ție, Duhule Sfânt, lumină, căldură și călăuză a conștiințelor și pașilor vieții noastre în această lume.

Te preamărim și îți mulțumim fără încetare ție, stăpân al timpului și al veșniciei, începutul și sfârșitul a toate. Tu care dai sens și valoare vieții mele, cu bucuriile și necazurile ei, ție mă încredințez în această zi în care mi-ai dat din nou bucuria de a vedea lumina soarelui, și în această lumină în care tu te scalzi, să-i văd și să-i îmbrățișez pe frații și surorile mele. Împreună formăm o mare familie; împreună vrei să ne aduni la aceeași masă și în aceeași casă comună numită planeta Pământ, anticameră a cerului, patria și destinația noastră finală.

Te rog, Dumnezeule, ca în această zi să fii Tată bun nu doar pentru mine, ci pentru toți oamenii, dar mai ales pentru cei care suferă și pe care noi, preocupați prea mult de problemele noastre, i-am neglijat sau chiar uitat.

Împreună cu toți sfinții și îngerii din ceruri și cu toți oamenii de pe pământ, astăzi, ca și ieri și sper ca și mâine, te preamăresc și îți mulțumesc ție, Creatorul, Părintele și Mântuitorul meu și al lumii întregi. Ție să ți se aducă laudă și mărire în veci!

Aceasta este credința pe care ne-ai dat-o: Tu singur ești Dumnezeu adevărat, iar Isus Cristos este Fiul tău și Mântuitorul nostru. Acestea le credem luminați și pătrunși de Duhul tău sfânt. Amin!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.