Rugăciune de dimineață

Binecuvântat să fii tu, Tată, pentru că și astăzi mă privești din cerurile tale cu aceeași ochi plini de iubire cu care m-ai privit mereu, de când mă știu.

Îți mulțumesc că mi-ai dat o nouă zi, că mă însoțești și astăzi, așa cum un părinte își însoțește copilul la școală. Deși a nins în părul meu, eu mă văd tot un copil căruia îi place să se alinte lângă părinții lui, să continuie să se joace. Îți mulțumesc că nu m-ai lăsat să pierd copilul din mine. Am văzut în jurul meu prea mulți oameni care vor să se dea mari și puternici. Eu vreau să rămân mic și să consider viața ca o joacă, alături de alți copii inocenți, veseli și zglobii. Văd prea multe chipuri îngândurate; altele fețe false și sulemenite. Păstrează-mi, Tată, inocența în ochii cu care am început să privesc lumea aceasta acum mulți ani în urmă. Păstrează-mi și astăzi, Tată bun, inima deschisă și încrezătoare în semenii mei. Iar dacă se va întâmpla să mi-o pun pe tavă în fața cuiva, spune-i semenului meu să nu-și bată joc de ea și să nu o rănească.

Îți mulțumesc și astăzi, Tată bun și iubitor, că mi-ai păstrat credința în suflet, căci ea este puterea mea în lupta cu slăbiciunile mele și cu răul din lume. Nu am de gând să dau pumni nimănui, nici măcar o palmă. Nu am niciun plan de revanșă sau răzbunare. Arma mea cea mai puternică este credința că tu ești la temelia casei mele și a lumii întregi. În numele tău, Dumnezeule care ai toate calitățile fără număr și măsură, încep această nouă zi, cu semnul crucii pe frunte, pe piept, pe umeri, dar mai ales în inimă.

Trimite-l astăzi, Tată, pe Duhul tău cel sfânt și înțelept ca să-mi șoptească numai lucruri bune și frumoase; să mă ajute să devin mai înțelept decât ieri și mai atent la glasul Tău. Vreau ca astăzi gândurile, cuvintele și faptele mele să fie conforme cu Evanghelia ta, o evanghelie a vieții, a iubirii, a adevărului și dreptății. Ajută-mă, Tată, ca astăzi să îmi aduc mica mea contribuție la răspândirea împărăției tale în lumea în care trăiesc. Fă-mă să fiu un bun român, dar mai ales un bun creștin.

Nu mă lăsa astăzi să fiu cuprins de dorința de lucruri și de ispitele Celui Rău. Înveșmântează-mă în lumina, iubirea și adevărul tău și condu-mă pe căile tale. Nu mă lăsa să fiu cuprins de frică, îndoială și neîncredere. Fă-mă să cred și astăzi că în țara aceasta există profesori conștiincioși și carismatici. Fă-mă să cred că în tribunale se împarte dreptatea după lege și nu pe bani. Fă-mă să cred că primarul orașului meu este și va rămâne un gospodar bun, destoinic și cu dragoste și respect pentru toți ieșenii. Fă-mă să cred că și astăzi, cei care vor merge la medic vor fi îngrijiți pentru vindecarea bolilor și durerilor lor, fără să dea bani. Fă-mă să cred că cel de lângă mine, chiar și în absența mea se gândește la mine cu gânduri bune și frumoase. Fă-mă, Tată, să privesc această lume cu bunătatea și inocența inimii mele de copil.

Cred că această lume este condusă de tine și nu de Cel Rău. Cred în puterea binelui, care pornește din inima și gândurile mele. Tată bun și iubitor, lucrarea mâinilor tale o văd în jurul meu, pentru că te văd și te simt în inima și mintea mea. Tu mi-ai inspirat aceste gânduri și pentru toate îți mulțumesc și te laud din toată inima mea.

Păzește-i, Tată, de Cel Rău și pe toți cititorii mei și dă-le tuturor o zi chiar mai frumoasă decât cea pe care mi-o oferi mie.

Un gând despre „Rugăciune de dimineață

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.