În dimineața fiecărei zile

Când dimineața soarele își începe urcușul pe bolta cerului, vesel și strălucitor, atunci și noi suntem chemați de Creator să ne înălțăm privirea și inima spre El, într-un cântec de laudă și mulțumire.

Îți mulțumesc, Dumnezeul meu, că mi-ai dăruit și astăzi lumina soarelui, ca în lumina lui să te văd pe tine, Lumină ce strălucești în toți și în toate; tu, soare neînvins de întunecimile iadului.

Te laud pe tine, care luminezi orașul meu și întreaga lume. Revarsă-ți astăzi, Doamne, lumina în toate casele și inimile celor care locuiesc în dulcele târg al Ieșilor, de la domnul primar și până la ultimul ei locuitor care astă-noapte a dormit prin vreun canal sau sprijinit de un perete, înconjurat de gunoaie și de nepăsarea trecătorilor. Fii și astăzi lumina pașilor mei, pentru ca din acest oraș pașii mei să se îndrepte mereu spre tine și spre Ierusalimul ceresc, orașul cerurilor tale, ale cărui porți sper că într-o zi le vei deschide și pentru mine, căci ele sunt porțile brațelor tale părintești.

Căldura soarelui de dimineață o simt ca pe căldura brațelor tale; o simt ca o îmbrățișare pe care mi-o oferi și astăzi, așa cum mi-ai oferit-o și ieri și cred că mi-o vei da și mâine.

În dimineața fiecărei zile, fă o, Doamne, să mă scald în lumina și căldura ta. Și dacă nu-ți cer prea mult, trimite-mi și un înger care să-mi cânte măcar o strofă din cântecul iubirii tale pentru mine și pentru toți semenii mei.

Un gând despre „În dimineața fiecărei zile

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.