Fără mine nu puteți face nimic

Ești mulțumit cu credința în care te-ai născut? Te simți mulțumit, sau chiar fericit în familia ta? Ești mulțumit cu serviciul pe care îl ai și nu te temi că îl poți pierde și să rămâi șomer, fără salariul care să-ți acopere necesitățile unei vieți demne și liniștite? Ești mulțumit de atenția pe care ți-o acordă alții și de ceea ce cred ei despre tine; nu te consideri subestimat? Ești mulțumit și liniștit cu ceea ce ai realizat în viața ta? Ești mulțumit de țara în care trăiești? Aceste întrebări și altele asemănătoare ni le punem cu toții, iar în ele se ascunde dorința noastră de siguranță în viață.

Ne este frică de ceea ce într-o zi i-ar putea trece prin minte lui Putin, sau lui Trump. Ne este frică de ceea ce avem pe calculatoarele și adresele noastre de poștă electronică și protejăm totul prin tot felul de softuri și parole complicate. Ne este frică de hoți, că ne pot sparge casa și conturile din bănci și plătim polițe de asigurare. Ne este frică de boli și vârsta bătrâneții și ne facem rezerve de bani iar contribuția pentru pensie este destul de mare.

Să ne întrebăm ce se întâmplă cu noi dacă ne pierdem familia, serviciul, banii și averile; dacă ne părăsesc prietenii și o boală incurabilă dă peste noi? Ajungând în astfel de condiții, abia atunci se vede cât de mult suntem dependenți de aceste lucruri exterioare ființei noastre. Abia atunci putem constata cât de imaturi suntem, dependenți de lucrurile și persoanele din jurul nostru. În pofida vârstei mature, mulți am rămas precum copiii, dependenți total de ajutorul părinților lor.

Consider că este foarte important ca în educația pe care o primim de mici și apoi pe tot parcursul vieții să ne descoperim pe noi înșine, cultivând calitățile noastre interioare printr-o educație și autoeducație care să maturizeze potențialul pe care Dumnezeu l-a sădit în noi atunci când ne-a creat. Și mai rămâne de spus un alt lucru: Nici măcar cel mai matur și evoluat om nu poate scăpa de frici și nesiguranțe, căci suntem cu toții simple creaturi dependente de Creatorul lor. Siguranța absolută o găsim doar îl El. Renunțând la orgoliul nostru, vom reuși să devenim atât de realiști și conștienți de cuvintele Mântuitorului ”fără mine nu puteți face nimic” (In 15, 5)?

Astăzi ni s-a oferit încă o ocazie să experimentăm toate acestea; să nu o irosim.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.